Over ons

Simone’s Glutenfree Bakery is een familiebedrijf dat is opgericht op 10 augustus 2011.

Een lid van onze familie kwam er enkele jaren geleden achter dat zij coeliakie heeft en moet sindsdien glutenvrij eten. Zoals zij als geen ander weet is uit eten gaan met een glutenallergie zeer lastig, omdat het vaak niet mogelijk is of omdat er geen zekerheid is dat het eten glutenvrij is.

Simone, haar moeder (nu directrice van het bedrijf), besloot zich te verdiepen in het bakken van glutenvrije producten. Door het volgen van verschillende bakcursussen via de Coeliakievereniging werd zij hier erg goed in en na enige tijd besloten wij te gaan samenwerken met Mexicaans restaurant El Popo in Deventer (Overijssel); een restaurant waar wij vaak komen omdat zij een lekkere glutenvrije kaart hebben. Simone’s Glutenfree Bakery was geboren!

In samenwerking met El Popo hebben wij er toen voor gezorgd dat de glutenvrije kaart die zij al hadden werd uitgebreid. Ook zijn wij kort daarna gaan bakken voor restaurant Jackies (tevens in Deventer). 

Doordat we steeds meer bekendheid kregen in de binnenstad van Deventer ontstonden er meer samenwerkingen met restaurants, lunchrooms en hotels. Zo kun je ondertussen bij diverse lunchrooms en restaurants op de Brink (met de historische Wilhelmina-fontein en de Waag) en in de buurt van het Grote Kerkhof (naast de Lebuïnuskerk) genieten van onze ambachtelijke producten. Een complete lijst van al onze partners in Deventer vind je hier.

Wandel je door de historische Walstraat, dan kun je bij Roemar Koffiebranderij terecht voor onze heerlijke gluten- en lactosevrije Deventer Koek. Bij Sync Ok is deze zelfs verkrijgbaar in een vegan variant! En overnacht je in het sfeervolle hotel Huis Vermeer, dan krijg je bij het ontbijt ons glutenvrije brood.

Onze missie is om horecaondernemingen in Overijssel en omgeving te helpen met het aanbieden van glutenvrije gerechten zodat glutenvrij uit eten gaan niet langer een probleem is! Ook ondersteunen wij het horecapersoneel en delen wij onze kennis, omdat het niet alleen gaat om de juiste producten, maar ook om de omgang met glutenvrij in de keuken.