Le Poole

Le Poole in Twello is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van glutenvrije voedingsmiddelen. Sinds 1988 maakt slager Christien le Poole al producten zonder gluten nadat bij haar dochter coeliakie (oftewel glutenintolerantie) werd geconstateerd. Inmiddels is Glutenvrij Reform Le Poole uitgegroeid tot de grootste en meest gespecialiseerde leverancier van voedingsmiddelen zonder gluten in Nederland. Ze hebben een eigen bakkerij waar hun huismerk wordt geproduceerd. Bovendien bakken ze daar ook ovenvers glutenvrij brood.

Omdat iemand met coeliakie zelfs van een kruimel paneermeel ziek kan worden, maken zij in hun bedrijf geen reguliere voedingsmiddelen. Daarom zijn zowel het bedrijf als de producten gegarandeerd volledig glutenvrij.

Dankzij de samenwerking met Simone’s Glutenfree Bakery kan de gluten- en lactosevrije Deventer Koek aan een breder publiek worden verkocht. De koek is te bestellen via de website van Le Poole  en verkrijgbaar in de winkel die één keer per maand geopend is.

Adres: Koppelstraat 45, Twello